ЗАЩИТА ЗА ВИРТУАЛНИ И ОБЛАЧНИ СРЕДИ

Home / НОВИНИ / ЗАЩИТА ЗА ВИРТУАЛНИ И ОБЛАЧНИ СРЕДИ

ЗАЩИТА ЗА ВИРТУАЛНИ И ОБЛАЧНИ СРЕДИ

Сигурен и Бърз: F-Secure отговаря на предизвикателството да защити виртуалните среди

Новият продукт на F-Secure – Security for Virtual and Cloud Environments (SVCE) гарантира, че повече няма да се налага бизнесът да прави компромиси между производителност и защита.
Хелзинки, Финландия – 10 Декември 2013: F-Secure предлага на бизнеса лесен начин за защита на виртуалните и облачните среди, който съчетава най-добрата защита с оптимална производителност. Security for Virtual and Cloud Environments е допълнителна функция към вече съществуващите F-Secure Client Security и F-Secure Server Security, които се предлагат от оторизираните партньори на компанията.
“Защитата и производителността са изключително важни”, казва Дмитрий Викторов, Директор на отдел „Нови концепции и технологии за корпоративна сигурност” в F-Secure. “Бизнесът не трябва да жертва едното за сметка на другото. Затова ние предлагаме и двете – многократно награждаваната защита на F-Secure и отличната производителност, за да удовлетворим изискванията на нашите клиенти.”

 

Предизвикателството на виртуализацията


Гъвкавостта, намаляването на разходите за хардуер и оперативната ефективност, предлагани от виртуализацията, направиха виртуалните технологии част от днешните бизнес среди. Проучванията показват, че 50% до 75% от малките и средни предприятия вече използват виртуализирани сървъри, а тенденцията е този процент да се увеличи в близко бъдеще.
Въпреки разрастващото се използване на виртуални сървъри и настолни компютри, обаче, сигурността за тези машини не беше предизвикателството до сега.  Бизнесът трябваше да избира между решения за сигурност, предназначени за традиционни физически среди, и решения „без агент”, базирани на специфични за конкретния производител, патентовани технологии. Традиционните решения, колкото и да са надеждни, не са оптимизирани за виртуални среди. От друга страна е възможно решенията „без агент” да не могат да предоставят адекватна защита срещу онлайн атаки, използващи уязвимости в сигурността.

 

Най-доброто от двата свята
F-Secure Security for Virtual and Cloud Environments защитава виртуални машини, работещи в частни или публични облаци. Продуктът осигурява проактивен поведенчески анализ и използва защита, която ефективно разпознава и блокира съвременния зловреден софтуер и опитите за пробиви в системата. За да се оптимизира производителността за виртуални среди, сканирането за зловреден софтуер, отнемащо ресурси, е пренасочено към специализиран сканиращ и репутационен сървър на F-Secure.
“Решението пести пари като позволява работа на повече виртуални приложения с един и същ хардуер”, казва Викторов. “Продуктът също така позволява фирмите да променят виртуалните десктопи или сървъри от една платформа за виртуализация към друга, без да се налага промяна на продуктите за сигурност.”

Мултиплатформено покритие
Решението може лесно да се интегрира както във виртуални, така и в смесени и хибридни среди в различни комбинации между виртуални и традиционни машини. Поддържа всички популярни платформи за виртуализация, включително VMware, Citrix и Microsoft Hyper-V. В допълнение, всички части от решението могат да бъдат  управлявани централизирано с един и същ инструмент за управление – F-Secure Policy Manager.

 

За повече информация относно FSecure Security for Virtual and Cloud Environments посетете:

http://www.f-secure.com/en/web/business_global/products/virtual-cloud/overview

 

*F-Secure Internet Security 2013 получи наградата за най-добра Защита 2012 от Института AV-TEST. www.av-test.org. Технологията в FSecure Security for Virtual and Cloud Environments е базирана на същата технология като F-Secure Internet Security 2013.

 

 

F-Secure – Да Защитим Незаменимото

Докато Вие се концентрирате върху важното за Вас, ние се грижим за Вашата онлайн сигурност и спокойствие, независимо дали използвате компютър или смартфон. Също така правим бекъп и даваме възможност да споделяте важните файлове. Услугите ни са достъпни чрез над 200 оператора в цял свят, като им се довериха милиони домакинства и компании. Основана през 1988г. F-Secure е в  NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

За допълнителна информация, моля свържете се с локалния F-Secure Дистрибутор:

Инфодизайн България ЕООД

Тел.: +359 2 9717454; 971 7057; 971 3209

Факс: + 359 2 971 3209

office@infodesign.bg

 

 

 

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search