КОМПАНИИТЕ РИСКУВАТ АКТИВИТЕ СИ С НЕОБНОВЕН СОФТУЕР. РЕШЕНИЕТО: SOFTWARE UPDATER

Home / НОВИНИ / КОМПАНИИТЕ РИСКУВАТ АКТИВИТЕ СИ С НЕОБНОВЕН СОФТУЕР. РЕШЕНИЕТО: SOFTWARE UPDATER

Компаниите рискуват активите си с необновен софтуер

Само един от десет бизнес компютри е с обновен софтуер. Останалите са с потенциален риск за сигурността – проблем, лесно разрешим с решението F-Secure Software Updater.

Хелзинки, Финландия – 18 –ти Април 2013г.: 87% от корпоративните компютри са с липсващи критични ъпдейти, които могат да доведат до пробиви в сигурността, според данни на F-Secure от около 200,000 работни станции в Европа. Сред най-честите липсващи ъпдейти са такива за Java, Microsoft technologies, Adobe Flash Player, Firefox и Open Office.

”От цифрите става ясно, че много от потребителите не разбират, че обновяването на системата е изключително важна част от бизнес защитата” – казва Еса Торникоски, Продуктов Мениджър на F-Secure. „70% до 80% от зловредните приложения, засечени в нашите лаборатории, са насочени към необновени и уязвими програми”

Според данните, 49% от корпоративните настолни и преносими компютри са с един до четири липсващи критични ъпдейта, 25% са с от пет до девет и 13% са с над десет.

Цифрите са поразителни. Атаките срещу корпорации и институции чрез софтуерни уязвимости стават главни новини през последните месеци. Малуерът “Red October”, който открадна важна информация от правителства и, обикаляйки организации и компании през последните пет години, преди да бъде заловен през Януари, е използвал пробиви в Microsoft Word, Excel и Java. Тези пробиви в системите, дължащи се на необновен софтуер, могат да бъдат избегнати чрез поддържането на програмите в оптимално състояние.

„Много от тези компютри са в  трагично състояние от гледна точка на сигурността”, казва Ерки Мюстонен, Съветник по Информационна Сигурност към F-Secure. „С F-Secure Software Updater тези ситуации са лесно решими. Software Updater е проактивна функция на F-Secure Protection Service for Business, която се справя не само с пачовете, но и с версиите на ъпдейтите.”

 

Software Updater: Лесен за използване, проактивен, умен

Поддържането на софтуера на една организация може да е съкрушителна задача, затова остава пренебрегната. Software Updater прави сложното лесно и се грижи операционните системи и допълнителния софтуер да са обновени. Продуктът проактивно сканира системите за липсващи ъпдейти и кръпки, като прилага необходимите такива автоматично и показва резюме. Предлага се и ръчно управление за тези, които искат да имат повече контрол.

Software Updater е уникален и различен от другите решения за управление на софтуер с това, че е незаменима част от обширно антивирусно решение. Protection Service for Business включва в себе си и най-доброто поколение на DeepGuard – технология, която предпазва работните станции и сървърите от zero-day атаки – това са атаки които използват слабостите на необновения софтуер.

“Protection Service for Business  е всичко в един продукт за корпоративната защита,” казва Торникоски. “Фактът, че включва и Software Updater, спестява необходимостта от  допълнително решение за управление на софтуера.”

 

За повече информация:

http://www.f-secure.com/software-updater

 

*От  http://worldmap3.f-secure.com/

 

FSecure – Защитаваме незаменимото

 

Докато Вие се концентрирате върху важното за Вас, ние се грижим за Вашата онлайн сигурност и спокойствие, независимо дали използвате компютър или смартфон. Също така правим бекъп и даваме възможност да споделяте важните файлове. Услугите ни са достъпни чрез над 200 оператора в цял свят, като им се довериха милиони домакинства и компании. Основана през 1988г. F-Secure е в  NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

 

f-secure.com | twitter.com/fsecure | facebook.com/f-secure

 

За повече информация, моля свържете се с

 

ИНФОДИЗАЙН БЪЛГАРИЯ ЕООД

Официален представител и оторизиран Дистрибутор

Тел. 02/9717454; 9717057; 9713209

Email: office@infodesign.bg

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search