НАЙ-ДОБРА ЗАЩИТА ЗА 2013

Home / НОВИНИ / НАЙ-ДОБРА ЗАЩИТА ЗА 2013

НАЙ-ДОБРА ЗАЩИТА ЗА 2013

FSecure печели наградата за „Най-добра защита 2013” от AVTEST

 

Наградата потвърждава лидерската позиция на FSecure в разработката на софтуер за сигурност.

 

Хелзинки, Финландия – 10 февруари 2014г.: F-Secure спечели наградата за най-добра защита на 2013г. от института AV-TEST в раздела за корпоративна крайноклиентска защита. Тя е резултат от отличното представяне на F-Secure Client Security на тестовете през годината. Наградата “Най-добра защита” на AV-TEST се връчва на най-добрия продукт през годината по отношение на защита от инфекции със зловреден код, като например “zero-day” атаки от заразени уеб сайтове и имейли.

 

„Само най-добрите продукти за сигурност могат да получат награда от AV-TEST”, каза Андреас Маркс, Изпълнителен Директор на AV-TEST. “Искаме да поздравим целия екип на F-Secure за получената награда за Най-добра защита 2013”.

 

„Това признание още веднъж потвърждава водещата позиция на F-Secure в индустрията на компютърната сигурност”, казва Пекка Усва, вице-президент, Корпоративна сигурност F-Secure. “Дали за дома или за корпоративния потребител, независимо от устройството, нашите продукти многократно получават топ резултати в независими тестове. Тази награда потвърждава отново, както за потребителите така и за  бизнеса, че F-Secure осигурява най-добрата защита срещу съвременните заплахи.”

 

F-Secure Client Security предоставя на корпоративните компютри интегриран антивирус, защитна стена, анти-спайуер, сканиране за руткит и защита при сърфиране в мрежата. Но проактивната технология DeepGuard на F-Secure всъщност е факторът, който заслужава титлата за най-добра защита, тъй като чрез нея продуктите на F-Secure разпознават съвсем нов и невиждан зловреден код, както и “zero-day” пробиви.

 

Защитата от пробиви е особено важна на корпоративно ниво, защото се използват уязвимости в инсталирания на машината софтуер. Служителите често са обект на кибер атаки, стремящи се към достъп до корпоративната мрежа. Престъпниците съставят имейли с голяма вероятност да бъдат отворени от определени потребители и ги изпращат до тях, като писмата съдържат зловреден софтуер. Друг метод за атака е т. нар. „watering hole”, при който експлойтите се внедряват в обикновени сайтове, които са често посещавани от корпоративните потребители.

 

Client Security защитава корпоративните десктопи и лаптопи от зловредно съдържание и предпазва при използване на браузъри или плъгини. Интегрирайки най-новите технологии за засичане с единствената по рода си автоматична защита в реално време, продуктът използва малко ресурси на паметта, сканира бързо и като цяло има минимално въздействие върху системата. В допълнение, Premium версията включва Software Updater, който гарантира, че операционните системи и приложенията на трети страни са обновени.

 

Допълнителна информация за:

 

F-Secure Corporate Awards

F-Secure Client Security

 

За FSecure – Защитаваме незаменимото

Докато Вие се концентрирате върху важното за Вас, ние се грижим за Вашата онлайн сигурност и спокойствие, независимо дали използвате компютър или смартфон. Също така правим бекъп и даваме възможност да споделяте важните файлове. Услугите ни са достъпни чрез над 200 оператора в цял свят, като им се довериха милиони домакинства и компании. Основана през 1988г. F-Secure е в  NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

 

За Института AV-TEST

AV-TEST GmbH е независим доставчик на услуги в областта на ИТ сигурността и антивирусните изследвания, фокусиран върху засичането и анализа на най-новия зловреден софтуер и използването му в цялостни сравнителни тестове на продукти за сигурност.

За допълнителна информация, моля свържете се с локалния F-Secure Дистрибутор:

Инфодизайн България ЕООД

Тел.: +359 2 9717454; 971 7057; 971 3209

Факс: + 359 2 971 3209

office@infodesign.bg

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search