F-SECURE FREEDOME – ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ОНЛАЙН СИГУРНОСТТА СИ В ПРАЗНИЧНИЯ СЕЗОН

Home / НОВИНИ / F-SECURE FREEDOME – ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ОНЛАЙН СИГУРНОСТТА СИ В ПРАЗНИЧНИЯ СЕЗОН

F-SECURE FREEDOME – ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ОНЛАЙН СИГУРНОСТТА СИ В ПРАЗНИЧНИЯ СЕЗОН

Този празничен сезон купувачите на устройства ще забравят най-важния аксесоар

Докато харчат за калъфи и капачета, за да предпазят телефоните и таблетите си, купувачите пропускат да защитят WiFi връзката на устройството си – и с това, своята поверителност.
Хелзинки, Финландия – 25 Ноември, 2014: Отново е празничен сезон за пазаруване и потребителите отново ще се включат в надпреварата за купуване на устройства и аксесоари за любимите си хора. Те ще грабнат телефони и таблети, както и калъфчета, обложки и чанти за предпазване от драскотини и натъртвания. Но докато защитават устройствата си от физическо нараняване, повечето ще оставят WiFi връзката на телефона си – и личните си данни – открити и незащитени.

Калъфите и капаците за устройства са изключително популярни. Повечето хора няма да са собственици на телефона или таблета си за дълго, ако не са го опаковали  с някакъв вид защита. Секцията “Калъфи и капаци” в Amazon.com съдържа невероятните 13 милиона артикула. А до края на 2014г. се очаква пазарът на аксесоари за мобилни устройства да генерира $ 51,0 милиарда общи приходи, като само продажбата на калъфи и капаци се очаква да достигне 13.0 милиарда щатски долара.*

Но докато хората се справят добре със защитата на устройствата си от физическо нараняване не осъзнават, че оставят широко отворена една по-малко очевидна, но много по-важна област. Необезпечени и непроверени обществени WiFi мрежи създават предпоставки за експлоатиране на потребителските данни от крадци на данни, които могат да създават фалшиви горещи точки, за да шпионират трафика на данни. Според едно скорошно F-Secure проучване** двама от трима души се включат към обществени WiFi мрежи поне веднъж месечно. Според Шон Съливан, Security Advisor в F-Secure, повечето такива хора никога не се грижат за защитата на интернет връзката си, въпреки че има VPN приложения, които предлагат поверителност по WiFi и са лесно достъпни.
“Много хора нямат угризения при използването на обществен WiFi за свързване, а най-често той е напълно незащитен”, казва Съливан. “Ако не използвате защитена връзка на устройството си, каквото и да правите, докато сте свързани към обществена точка за достъп, е все едно да крещите в претъпкана стая. Важно е да сте наясно, че хората харчат много за физическата защита на устройството, и същевременно харчат нула за една наистина съществена част. Техните данни, личният им живот. ”
Но не е ли много скъпо и трудно създаването на фалшив хот спот? Ни най-малко. За под 250 долара (по-малко от IPAD мини) мошениците могат да си поръчат или скалъпят устройство, което ще имитира законен WiFi хот спот. След това те могат да шпионират трафика на потребителски данни – потребителски имена, пароли и други лични данни. И така, един луксозен кожен капак може да защити таблета, ако го изпуснете, но за съжаление няма да направи нищо, за да защити вашите лични данни, ако сърфирате чрез заразен хот спот.
“Калъф за IPAD таблет струва 39 долара. За доста под тази сума можете да получите една година качествено защитена връзка, за да сте сигурни, че личните данни си остават лични, докато се свързвате в движение”, казва Съливан. “Ако устройството ви се надраска или удари, щетите са козметични. В днешно време, ако екрана се спука, можете да разчитате дори на мобилни ремонтни услуги, които ще дойдат при вас на място и ще отстранят повредата. Но ако вашите пароли или друга лична информация са откраднати, би било много по-трудно да се възстанови защита на онлайн акаунтите ви и да се възстановят щетите върху личната ви репутация.”

F-Secure Freedome защитава потребителите при използването на обществени WiFi мрежи. Дори ако такава точка за достъп се шпионира, той криптира данните ви, така че никой да не може да ги прочете. В допълнение, Freedome предпазва от зловреден софтуер и от онлайн проследяване – цялостно решение за онлайн сигурност и неприкосновеност, за защита на цифровите данни, които никой модерен калъф или капак може да осигури.
*Източник: ABI Research https://www.abiresearch.com/press/revenues-for-aftermarket-accessories-to-hit-us51-b
**Източник:
The F-Secure Consumer Values Study 2014. Данните са събрани от Toluna Analytics през юли 2014 година.

FSecure – Превключете на свобода

F-Secure е компания за онлайн сигурност и неприкосновеност от Финландия. Ние предлагаме на милиони хора по целия свят силата да сърфират невидимо и да съхраняват и споделят неща, защитени от онлайн заплахи. Ние сме тук, за да се борим за дигитална свобода. Присъединете се към движението и превключете на свобода.

Основана през 1988 г., F-Secure е  вписана в NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search