НОВО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ FACEBOOK И F-SECURE: ЧИСТЕНЕТО НА МАЛУЕЪР ВЕЧЕ И В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА

Home / НОВИНИ / НОВО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ FACEBOOK И F-SECURE: ЧИСТЕНЕТО НА МАЛУЕЪР ВЕЧЕ И В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА

НОВО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ FACEBOOK И F-SECURE: ЧИСТЕНЕТО НА МАЛУЕЪР ВЕЧЕ И В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА

Ново партньорство между  Facebook и FSecure: Чистенето на малуеър вече и в социалната мрежа

Facebook ще използва спечелилия множество награди софтуер на FSecure като безплатна услуга за потребителите си.

Хелзинки, Финландия – 21 Май, 2014: Чрез социалните мрежи хората споделят повече, отколкото през всякакви други канали. Но тъй като достъпът до личните и корпоративни акаунти поради уязвимости в тях все по-често се превръща в новинарско заглавие, е време за нови начини за защита на дигиталната идентичност на потребителите. F-Secure и Facebook подписаха партньорство, за да помогнат потребителите на най-голямата социална мрежа в цял свят да останат максимално защитени онлайн.

С технологията на F-Secure, Facebook ще предлага браузър-базиран скенер за зловреден софтуер като безплатна услуга. Тя ще бъде на разположение на Facebook потребители, чиито профил е временно замразен поради подозрителна активност, причинена от възможна инфекция със зловреден код. Малуеърът или нежелания софтуер на компютъра или друго устройство може да наруши нормалното функциониране на  устройството, да открадне лична информация или да получи достъп до система. По този начин може да навреди на Facebook потребители и техни приятели чрез публикуване на зловредни линкове или спам, които привидно изглежда, че идват от легитимен акаунт.

“Да помагаме на хората да бъдат в безопасност във Facebook е изключително важна част от това, което правим и сме доволни, че добавяме силата на антивирусната технология на F-Secure към вече съществуващите ни системи за блокиране и премахване на зловреден софтуер,” каза Четан Гаудa, Софтуерен инженер във Facebook.

“Драматичнният глобален растеж на Facebook промени значително общуването на хората с приятели и семейства”, каза Aрто Саари, Продуктов мениджър в F-Secure. “От друга страна, популярността на Facebook го направи главна мишена за онлайн престъпниците. Имаме удоволствието да си партнираме с Facebook, за да направим така, че киберпрестъпниците да спрат да се възползват от потребителската база на Facebook за злонамерени цели.”

Технологията на F-Secure за сканиране и почистване на зловреден код е изцяло интегрирана в потребителския Facebook опит. Когато Facebook идентифицира акаунт, който има подозрително поведение, той ще пренасочи потребителя към процеса на почистване. Сканирането и почистването се извършват директно в прозореца на браузъра, вътре във Facebook. След като почистването завърши, потребителят може да се впише спокойно и сигурно в акаунта си, защитен от хакери и шпионски софтуер. Ето как ще работи този процес:

– Когато потребител се впише в акаунта си през заразено устройство, той ще види на екрана уведомление за инфекция със злонамерен софтуер, придружено с препоръка за  използване на F-Secure скенера. Скенерът е пригоден за различните видове заплахи, така че е препоръчително да бъде стартиран, дори ако устройството вече има инсталирана антивирусна програма. Той е винаги обновен с най-новите дефиниции и веднъж активиран ще отстрани сам всяка заплаха, така че няма нужда да се тревожите за поддръжката му.

– Потребителят може да избере да пропусне процеса по отстраняване на зловредния софтуер или изтеглянето на препоръчания скенер. Тези, които пропуснат стъпката, ще бъдат поканени да го направят отново по-късно.

– Потребителите, които изтеглят и стартират скенера, могат да продължат да използват както Facebook, така и други услуги по време на сканирането. След като то приключи, потребителят ще получи известие чрез Facebook и ще може да прегледа на резултатите от сканирането.

За повече информация:

F-Secure Online Scanner

FSecureПревключете на свобода

F-Secure е компания за онлайн сигурност и неприкосновеност от Финландия. На милиони хора по света предлагаме силата на невидимото сърфиране в мрежата, пазаруването и споделянето онлайн, и всичко това защитено от интернет заплахи. Ние сме тук, за да се борим за дигитална свобода. Присъединете се към нас и изберете свободата. Основана през 1988г. F-Secure е в NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

f-secure.com | twitter.com/fsecure | facebook.com/f-secure

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search