F-Secure придоби MWR InfoSecurity, става лидер в киберсигурността

Home / НОВИНИ / F-Secure придоби MWR InfoSecurity, става лидер в киберсигурността

F-Secure придоби MWR InfoSecurity, става лидер в киберсигурността

Обединената компания ще има стотици от най-добрите световни консултанти, които ще помагат на организациите да се борят с най-сложните заплахи

Сделка на пазара за кибернетична сигурност превръща F-Secure в най-големия европейски доставчик на услуги и решения в тази сфера. Компанията придобива водеща платформа за улавяне на заплахи и разширява бизнеса си до най-развитите пазари в световен мащаб.

F-Secure подписа тази седмица споразумение за придобиване на всички акции на MWR InfoSecurity – частна компания за киберсигурност, оперираща в Обединеното кралство, САЩ, Южна Африка и Сингапур. Сделката е важен етап от изпълнението на стратегията за растеж на F-Secure и позиционира компанията като най-големия европейски доставчик на услуги за кибернетична сигурност и решения за откриване и реагиране на заплахи.

Бизнесите днес са изправени срещу предизвикателството на все по-динамично развиващи се заплахи, в които атакуващите непрекъснато използват добре разработена технология за заобикаляне на традиционната защита. Периметровата сигурност вече не предоставя достатъчна сигурност, а самостоятелното развиване на по-добри способности за защита е недостъпно за много организации.

„Платформата на MWR InfoSecurity за улавяне на заплахи е отлично допълнение към нашите технологии“, заяви изпълнителният директор на F-Secure Саму Континен

Поради недостига на квалифицирани специалисти в областта на киберсигурността, се наблюдава огромно търсене както на продукти, така и на услуги, които активно следят за новопоявили се заплахи, откриват и реагират по-бързо и най-вече предотвратяват бъдещи инциденти. Комбинацията от човек и машина на F-Secure – подход, споделян и от MWR InfoSecurity – позиционира компанията като уникален партньор на бизнеса в борбата с напредналите атаки.

С интегриране на технологиите на MWR InfoSecurity в решенията на F-Secure, степента на засичане и реакция на заплахите се очертава като ненадмината в индустрията. „Тяхната платформа за улавяне на заплахи (Countercept) е една от най-модерните на пазара и отлично допълнение към нашите съществуващи технологии“, коментира сделката изпълнителният директор на F-Secure Саму Континен.

„С огромния си опит и стотици експерти в предоставянето на услуги за киберсигурност на четири континента, ще имаме несравнима видимост върху кибератаките в реалния свят, 24 часа в денонощието. Това ни позволява да откриваме индикатори в необятната шир от атаки, за да можем да защитаваме клиентите си още по-ефективно“, допълни Континен.

По неговите думи, тъй като повечето компании в момента нямат такива възможности, пред F-Secure се разкриват отлични перспективи за ускоряване на растежа.

С близо 400 служители, MWR InfoSecurity е сред най-големите доставчици на услуги за киберсигурност, обслужващи клиенти в световен мащаб. Компанията разполага с висококвалифицирани специалисти по офанзивни техники, които разбират начина на кибератаките и са добре познати в индустрията с техническия си опит и изследвания.

Countercept, платформата на MWR InfoSecurity за борба със заплахите, осигурява широко проактивно откриване на атаки и допълва съществуващите силни страни на F-Secure. Освен това портфолиото на F-Secure ще бъде допълнено с пакета от услуги за защита от фишинг (phishd) на MWR InfoSecurity. Тъй като кибер-престъпниците все по-често атакуват компаниите посредством техни служители, от решаващо значение е персоналът да получи възможност да идентифицира и избягва тези атаки, получавани по имейл.

С близо 400 служители, MWR InfoSecurity е сред най-големите доставчици на услуги за киберсигурност

Подходът на MWR InfoSecurity да разчита на иновации, доставени от най-способните хора и технологии, спечели доверието на водещи организации в света. „Виждаме, че този подход е дълбоко залегнал и в организацията на F-Secure и очакваме да работим заедно, за да можем да открием нови хоризонти в киберсигурността“, заяви главният изпълнителен директор на MWR InfoSecurity Иън Шоу, който ще се присъедини към ръководния екип на F-Secure след финализиране на сделката през месец юли т.г.

Обединената компания ще има стотици от най-добрите световни консултанти по киберсигурност. Това прави F-Secure един от малкото истински глобални доверени съветници по техническа сигурност, които ще помагат на организациите да се борят с най-сложните заплахи. Услугите и решенията на компанията са достъпни у нас от Инфодизайн – единствен оторизиран дистрибутор на F-Secure за България и Румъния.

Придобитият опит, натрупан от най-предизвикателните разследвания на инциденти, както и от симулации на атаки, захранва с информация директно продуктите на компанията, като гарантира, че корпоративните решения Detection & Response постоянно се модернизират, за да отговорят на най-новите предизвикателства и заплахи.

В продължение на три десетилетия F-Secure защитава десетки хиляди компании и милиони хора по света. С богатия си опит в защитата на крайната точка, както и в откриване и реагиране на заплахи, F-Secure защитава предприятията и потребителите от всичко – от напреднали компютърни атаки и нарушения на данни до широко разпространени рансъмуер инфекции.

Сложната технология на F-Secure съчетава силата на машинното обучение с човешкия опит в световноизвестните лаборатории за сигурност на компанията в един единствен подход, наречен Live Security. Специалистите по сигурност на F-Secure са участвали в повече европейски разследвания на кибернетични престъпления, отколкото всяка друга компания на пазара, а продуктите й се продават по целия свят от над 200 мобилни оператори и хиляди партньори.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search