Признание за F-Secure в управлението на уязвимости

Home / НОВИНИ / Признание за F-Secure в управлението на уязвимости

Признание за F-Secure в управлението на уязвимости

Финландската компания за кибер сигурност F-Secure продължава да получава пазарни признания за своите решения. Поредното отличие е първото за компанията в сегмента за управление на уязвимости – наградата „Professional User Rating: Security Solutions 2019 (PUR-S) Champion Award“ бе присъдена на решението F-Secure Radar от германската компания за проучвания и анализи Techconsult.

F-Secure Radar е PCI ASV сертифицирана ключова платформа за откриване и управление на уязвимости. Тя позволява на потребителите ефективно да идентифицират, оценяват и приоритизират наличните уязвимости и рискове в сигурността дори и извън рамките на организацията.

Необновен или лошо конфигуриран софтуер е ключов вектор за атаки особено когато говорим за атаки от ново поколение. F-Secure Radar може значително да намали разходите на организациите, свързани с процеса по управление на уязвимости, като автоматично и проактивно идентифицира уязвимостите и същевременно ги приоритизира в зависимост от бизнес риска.

Теему Миликангас, директор Radar решения, уточнява в сайта на компанията, че приоритизирането на уязвимостите трябва да се извършва на база бизнес риск, а не на възприятието за критичност на самата уязвимост.

„Например, дори и уязвимост с най-висока степен на критичност не би била приоритет в действията по отстраняването й, ако е засечена на лаптоп, който не се включва в мрежата. В същото време посредствена уязвимост на свързан в интернет сървър с достъп до критични данни определено би била една от задачите с най-висок приоритет. Ние спомагаме за приоритизирането на уязвимостите, предоставяйки необходимия за бизнес риска контекст“, допълва той.

Управлението на уязвимости (Vulnerability Management) е процесът по идентифициране, оценяване, докладване и отстраняване на уязвимости в бизнес процеси, уеб приложения и системи, както и в софтуера, който работи върху тях. Разбира се, това не изчерпва темата за сигурността.

Приоритизирането на уязвимостите трябва да се извършва на база бизнес риск, а не на възприятието за критичност на самата уязвимост, казват от F-Secure (източник: F-Secure)

„За разлика от F-Secure Radar, повечето VM решения не излизат от пределите на Вашата собствена мрежа. Често, елементи от стари услуги остават онлайн, дори и след като услугата е спряна. Те са забравени и неуправлявани, което автоматично означава и уязвими. За атакуващия, изучаващ Вашата мрежа, това би предоставило лесен за експлоатация вход“, обяснява Миликангас.

F-Secure Radar е комбинация от човешка експертиза и изкуствен интелект с повече от 30 години опит в областта, подчертаха от Инфодизайн България, официален дистрибутор на F-Secure за нашия пазар.

Techconsult проведе широко проучване на продукти за информационна сигурност в 6 направления, 14 категории и по повече от 60 индивидуални критерия. Оценката се базира на опита на повече от 2 000 потребителски компании. В проучването участваха повече от 160 производителя, познати на германския пазар и предлагащи решения за информационна сигурност.

Марко Бекер, анализатор на ИТ пазара в Techconsult, коментира по повод наградата, че „със своето решение за управление на уязвимости „F-Secure Radar“, F-Secure постигна пето място, респективно заема една от челните позиции в широкото поле от конкурентни решения”.

„F-Secure се държа доста убедително в конкретните оценки, като дори се изкачи на трибуната на победителите в няколко категории. По-конкретно това означава, че F-Secure е втори по рейтинг за използваемост и лоялност на производителя и трети по рейтинг в категорията за удобство за потребителя и лоялност на продуктите,” добавя Бекер.

Тази поредна награда идва като допълнение към две награди от AV-TEST за най-добра защита за F-Secure Protection Service for Business Computer Protection и решението за домашни потребители F-Secure SAFE.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search