НОВО ПРОУЧВАНЕ ЗА КРИПТОВИРОСИТЕ РАЗГЛЕЖДА „ПЪТЕШЕСТВИЕТО НА КЛИЕНТИТЕ“ ДО ДЕКРИПТИРАНЕТО НА ФАЙЛОВЕ

Home / НОВИНИ / НОВО ПРОУЧВАНЕ ЗА КРИПТОВИРОСИТЕ РАЗГЛЕЖДА „ПЪТЕШЕСТВИЕТО НА КЛИЕНТИТЕ“ ДО ДЕКРИПТИРАНЕТО НА ФАЙЛОВЕ

НОВО ПРОУЧВАНЕ ЗА КРИПТОВИРОСИТЕ РАЗГЛЕЖДА „ПЪТЕШЕСТВИЕТО НА КЛИЕНТИТЕ“ ДО ДЕКРИПТИРАНЕТО НА ФАЙЛОВЕ

Според разследването на F-Secure, три от общо четири криптовирусни банди са склонни да преговарят за цената на откупа.

Криптовирусните престъпници всъщност се интересуват за удобството на своите клиенти. Това е извода от наскоро проведен експеримент. Този експеримент включва оценяването на клиентския опит с пет различни криптовируса.

Изводите от доклада са следните:

  • Крипто-фамилиите с най-професионален изглед на потребителския интерфейс не винаги дават най-добро обслужване на своите клиенти.
  • Криптовирусните банди обикновено са клонни да преговарят за цената на откупа. В случая три от четири са свалили цената на откупа, като средната отстъпка е 29% от първоначално обявената цена.
  • Крайните срокове, зададени от бандите почти никога не са окончателни. 100% от зададените срокове са били удължени след направен контакт от клиента.
  • Една от крипто-фамилиите твърдяла, че е наета от една корпорация, за да хакне друга.

Докладът подчертава парадокса за крипто-вирусите: От една страна извършителите са съвършени престъпници, а от друга – трябва да създадат висок праг на доверие с жертвите си, както и да са готови да предложат добро ниво на обслужване, за да получат плащането в края на „сделката“. Поради рази причина, крипто-фамилиите много често следват политика на легална бизнес стратегия – достъпни уеб страници, полезни FAQ’s, безплатни тестове за декриптиране и дори линия за подпомагане на клиентите с отзивчиви агенти.

Шон Съливан – съветник по сигурността в F-Secure съветва: “Ъпдейтвайте 3rd party софтуера, използвайте сигурна антивирусна защита, отваряйте пощата си с повишено внимание и най-важното, в случай че всичко останало се провали, регулярно бекъпвайте файловете си”.

Пълната информация относно проведеното проучване можете да намерите на следния линк:„ПЪТЕШЕСТВИЕТО НА КЛИЕНТИТЕ“ ДО ДЕКРИПТИРАНЕТО НА ФАЙЛОВЕ.

Бъдете защитени!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search