F-Secure спечели наградата Best Protection на AV-Test за ПЕТИ ПЪТ

Home / НОВИНИ / F-Secure спечели наградата Best Protection на AV-Test за ПЕТИ ПЪТ

F-Secure спечели наградата Best Protection на AV-Test за ПЕТИ ПЪТ

Това признание отново подчертава, че компаниите избрали новата версия на F-Secure Business Suite, ще имат доказано най-добрата защита.


Хелзинки, Финландия – 1-ви февруари 2017г: F-Secure взе приза Best Protection на Института AV-TEST за изключителна технология за защита през 2016г. Наградата прави F-Secure петкратен шампион, което е прецедент в историята на AV-TEST.


Наградата
AV-TEST Best Protection се базира на общия брой месечни тестове през изминалата година. Институтът AV-TEST, водещ международен и независим доставчик на услуги в сферата на ИТ сигурността и анти-вирусното проучване, дава наградата за най-добър продукт на годината за Windows защита. Направените тестове показват, колко добра защита дават продуктите срещу последните заплахи – malware инфекции причинени от zero-day атаки, които минават през зловредни уебсайтове и имейли. Последователността от топ резултати за F-Secure през годината, спечели на компанията топ позиция за годината.


Вземайки предвид факта, че потребителите са най-слабото звено в мрежата, надеждната защита за крайните точки е критичен фактор за кибер сигурността на организациите. Зловреден прикачен файл в имейла или посещение на сайт с лоша репутация, могат да създадат предпоставка за компрометиране на цялата организационна мрежа. Първата стъпка е да се предотврати инфекцията, за да бъдат спрени всякакви опити на хакерите да проникнат в цялата мрежа.


„Преминаването на всички сертификационни тестове през 2016 година с почти 100% защита е отлично постижение“ – това каза Майк Моргенщерн, CTO на AV-TEST. И допълни: „Ние награждаваме такова постижение с приза Best Protection 2016. С надеждното си представяне в категориите засичане и производителност, Client Security принадлежи в групата на топ продукти за корпоративна сигурност.“


„Наградата Best Protection се дава за постоянство“, заяви Джърки Роузенберг, изпълнителен вице-президент на Корпоративната Кибер Сигурност в F-Secure. “Като петкратен носител на тази награда, F-Secure непрекъснато предлага по-добра сигурност от който и да е друг вендор в индустрията. Нашият опит е ненадминат от другите продукти. А с новата версия на Business Suite, компании от малък и среден бизнес, както и големите организации с взискателни изисквания за сигурността, ще имат възможност да се възползват от предимствата.


Новият Business Suite предлага доказано най-добрата защита
Наградата се присъжда на продукта F-Secure Client Security, което се дължи на доказаната технология на F-Secure за многослойна защита, която защитава крайните точки както от познати 
вируси, така и от новопоявили се заплахи. Client Security е компонент на F-Secure Business Suite – цялостно решение за информационна сигурност, което е създадено да защитава ИТ средата от ниво gateway до ниво потребител. Новата версия на Business Suite, която току що излезе на пазара е снабдена с нови инструменти, които подобряват мащабността, контрола и видимостта на цялата инфраструктура на компанията.


Най-новият Business Suite включва подобрения като поддръжка за MySQL database и FSecure Proxy – доставя дефиниции, политики и софтуерни ъпдейти на proxy сървъри, като по този начин намалява мрежовия трафик. Сред подобренията се нарежда и ъпдейта на мениджмънт конзолата, което разширява възможностите за администраторски контрол.
Business Suite покрива защитата за Windows, Linux и Mac настолни компютри и лаптопи, както и файлови и имейл сървъри, позволява поддръжка на виртуални и физически среди. Това включва опции като Botnet Blocker – отблъсква botnet атаки и ransomware; Software Updater – за лесно управление на ъпдейтите; Virtual Security – офлоудва сканинга, за да подобри производителността на виртуалните среди.


„Business Suite е правилният избор на компании, които търсят мощно решение и искат да имат пълен контрол върху цялата ИТ инфраструктура.“, заяви Роузенберг. „F-Secure Business Suite предлага на компаниите всичко това, а вече и официално – най-добрата защита.“


За AV-TEST
AV-TEST GmbH е независим доставчик на услуги в сферата на ИТ сигурността и антивирусните проучвания. Института се фокусира върху засичането и анализа на новопоявилите се зловредни софтуери и ги използва в подробни сравнителни тестове на антивирусни продукти.


За F-Secure
F-Secure е водеща компания в сферата на кибер сигурността, с десетилетия опит в защитата на организации и потребители от криптовируси до модерни кибер атаки. Подробният набор от услуги и награждавани продукти притежават патентовани от F-Secure иновации в сигурността и усъвършенствана “threat intelligence“ технология, защитавайки десетки хиляди компании и милиони хора по целия свят. Експертите по сигурността на F-Secure са били свидетели на повече Европейски кибер-атак сцени от всяка друга компания на пазара. В световен мащаб, Fпартнира с над 200 оператора и хиляди дистрибутори.


Основана през 1988 година, F-Secure е в списъка на NASDAQ OMX Helsinki Ltd.


f-secure.com | twitter.com/fsecure | facebook.com/f-secure

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search